Tapioková snídaně


Potřebujeme : 1 hrnek tapioky,  500 ml mléka, čekankový sirup.

Tapiokové perly 3x propláchneme, abychom se zbavili tapiokového škrobu. Poté na 30 minut propláchnuté perly zalijeme 2 hrnky vody a necháme nabobtnat. Po 30 minutách nalijeme mléko a uvedeme k varu. 500 ml mléka určitě nebude stačit, takže budeme přilévat. Pudink nesmí být moc tuhý ani moc tekutý. Když budou perly měkké, sundáme kastrůlek z plotny a ochutíme čekankovým sirupem nebo kdo používá med nebo jiné sladidlo. Můžeme dochucovat i kakaem nebo čím chceme já jsem udělala malinový a borůvkový přeliv jak vidíte na obrázku. Vždy to naleji do skleniček a dám vychladit. V lednici vydrží 3 dny. Takže je super připravit si svačiny nebo snídaně dopředu.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Nakládaná krkovice

Zapečené Portobello s kuskusem

Paneer paratha