Paneer paratha


Krásný den Vám přeji, copak jste dnes baštili?

Pochlubím se dnes touto fotkou s Paneer parathou, což je indický chléb plněný sýrem a k tomu jsem udělala salát.  Když jdu dělat tuto dobrotu tak nejdříve musím zjistit jestli mám sýr Paneer, pokud ho nemám tak ho nahradím cottage sýrem, ale pozor nesmí být moc tekutý. Super cottage sýr kupuji v Globusu pod jejich značkou cca do 20kč, což je fajn cena. Druhá varianta je taková, že pokud chcete a jste alespoň trochu šikovní tak si takový paneer můžeme udělat sami. Recept přidám i s přesným fotopostupem.  

Do misky si dám sýr a podle chuti přidám garam massalu, kurkumu, sůl, zelené chilli (může být i klasické červené), trochu přepuštěného másla. Všechno to promíchám a dám na stranu, aby se spojily chutě a vůně. 

Vezmu si větší misku a do té nasypu hladkou mouku, dřív jsem používala klasickou hladkou. Teď používám BIO špaldovou celozrnnou. Přidám olej nebo rozpuštěné máslo, jen trochu pro vláčnost těsta. Špetku soli a potom přilévám vodu, dle konzistence. Těsto bych přirovnala k těstu na pizzu.

Když mám těsto hotové, tak si z něj udělám kuličky ze kterých začnu válet kulatou placku. Nechám ji trochu silnější.  Upozorňuji na jeden chléb potřebuji dvě silnější placky.
Když mám připravené dvě silnější placky tak na jedno nanesu předpřipravený sýr. Rozprostřu ho po celé placce, ale aby byl cca 0,5cm od okraje. Nedávám té náplně moc, stačí opravdu jen jak se říká na chuť. Na připravenou placku s náplní hodím tu druhou připravenou placku a vyválím to na tenkou větší. 

Mám starší pánev, protože placky se dělají na sucho a drahé pánve by mi bylo líto. Rozpálím si pánev, ale potom ztlumím na střední plamen. Hodím placku na pánev a zlehka utěrkou stlačuji a otáčím s ní, aby se mi udělaly obě strany. Tak a tím to způsobem dělám placky dokud má drahá polovička není dostatečně najedená ツ

Udělala jsem k parathám salát, ale můžeme k tomu umíchat jen jogurt ochucený solí, pepřem a na jemno nakrájenou kapii. Chleby v tom namáčíme a je to super snídaně. Nelekejte se píšu, že je to super snídaně, ale dala jsem si jednu placku ráno a bez mála jsem mohla až večeřet. Oni ti Indové to mají vymakaný :-D

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Nakládaná krkovice

Zapečené Portobello s kuskusem