Domácí nudle s mákem
500 g hladké mouky, 5 vajec, sůl, voda, mletý mák, moučkový cukr, máslo
Na
vál nasypu mouku, udělám v ní důlek a rozklepnu do něj všechna
vajíčka. Osolím a vidličkou promíchám. Těsto zpracovávám
rukama, dohladka. Pokud je třeba, přidám trochu vody, ale těsto
musí zůstat přiměřeně tuhé. Těsto zabalím do alobalu (aby
neokoralo) a nechám půl hodiny odpočívat.Odpočinuté těsto
rozválím na velmi tenkou placku, přibližně milimetr silnou.
Placku přehnu z každé strany do středu, obě poloviny pak znovu
přeložím do středu a nakonec na sebe naložím obě
poloviny.Krájím ostrým nožem asi centimetrové pruhy, Nechám je
trochu oschnout a pak vařím v osolené vodě. Nudle dám na talíř
a posypu je mákem smíchaným s cukrem a nakonec ještě zakápnu
rozpuštěným máslem.
Komentáře
Okomentovat