Slaný koláč se zeleninou a slaninou


Těsto: 190g pšeničné hladké mouky, máslo 110 g, voda 1 lžíce (studená), sůl

Náplň: cuketa, mrkev, slanina, sýr Mozzarella, sýr 100 g (gouda),smetana zakysaná, sůl, pepř

Mouku se solí prosejte do mísy, přidejte na kostičky pokrájené máslo a prsty vytvořte směs podobnou drobence. Nalijte do mísy vodu a rychle zpracujte těsto. Zabalte do potravinářské fólie a nechte 45 minut odpočinout v lednici. Formu vymažte máslem. Na pracovní desce rozválejte těsto do kruhu, přeneste do formy, přitlačte ke stěnám a přebytečné těsto odřízněte. Vychlazenou formu s těstem překryjte archem pečicího papíru, nasypte na něj fazole a pečte tzv. naslepo 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Nechte vychladnout. Mozzarellu nakrájejte nadrobno, goudu nastrouhejte, smíchejte se zakysanou smetanou a podle chuti osolte. Omytou zeleninu škrabkou na brambory nakrájejte na tenké plátky. Teplotu trouby zvyšte na 190 °C a sýrovou směsí potřete předpečený korpus. Zeleninu můžete skládat do kolečka na talíři a potom přenést do formy, ale já jsem to skládala rovnou do formy. Pečte 40 - 50 minut.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Nakládaná krkovice

Zapečené Portobello s kuskusem

Paneer paratha