Pečený vepřový guláš s cuketou



Krásný den, musím se s Vámi podělit o další recept. Před časem jsem poprvé vyzkoušela pečený guláš. Moc nám zachutnal, ještě aby ne po 5 hodinách pečení ツ Ale teď už se vrhneme na recept. 

Prvně Vám vypíši všechny suroviny a hned na to začneme krájet, míchat a péct.

Cuketa (použila jsem 3 menší), červená kapie, vepřové plátky, mrkev, bílá i červená cibule (cibule dávám cca 1kg červené a 1kg bílé), černé pivo (já používám kozla), pepř, sůl, BIO zeleninový vývar 250 ml (drogerie DM), rajčata (2 menší), pokud chcete pikantnější verzi přidejte chilli.


Taaaaaak a jdeme krájet a plakat. Začneme cibulí, nekrájíme jí na kostičky klasicky ale na měsíčky. Stejně jako když děláme cibulačku. Na větší kousky nakrájíme ostatní zeleninu i maso. Do velkého hrnce dáme bud olej a nebo sádlo. Já jsem použila sádlo dá tomu krásnou vůni.  Na rozehřáté sádlo dáme všechnu cibuli a necháme pozvolna smažit. Nebojíme se cibulku nechat trochu ,,přismahnout". Na cibulku poté hodíme dělat maso. Osolíme a opepříme. Maso necháme zatáhnout a šoupneme do toho všechnu zeleninu. Lehce povaříme a podlijeme lehce vodou. Opravdu lehce jelikož zelenina nám pustí dost šťávy. Po nějaké chvilce cca 15 minutách zalijeme pivem a přidáme i vývar. Řádně promícháme a přikryjeme na 20 minut pod pokličku.

Mezitím předehřejeme troubu, je jedno na kolik stupňů. Důležité je aby trouba nebyla studená. Občas udělám i to že vložím pekáč do trouby aby se také ohřál. 20 minutek uběhlo a jdeme na to nejkrásnější a to je?? Anooo, přelijeme guláš z hrnce do pekáče tak aby zelenina byla rozprostřena. Přikryjeme a vložíme do trouby. Obvykle peču na 180C° tak 4-5 hodin. Lekli jste se té doby pečení? Ano, je to dlouhé. V dnešní době chceme mít všichni všechno hned ale myslím si, že dobré jídlo potřebuje svůj čas. K tomu Vám řeknu další výhodu delšího pečení a toho velkého množství cibule. 
Cibule se během toho smažení a pečení natolik rozvaří, že guláš zahustí. Což je super věc jelikož se vyhneme klasickému zahušťování. 


Kuchařinky a kuchařky šup do kuchyně a jděte zkoušet. Pokud recept vyzkoušíte budu ráda za vaše reakce buď tady na stránkách a nebo na mém instagramu baculata.kuchařka ❤️

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Nakládaná krkovice

Zapečené Portobello s kuskusem

Paneer paratha